diumenge, 20 d’agost del 2017

LA RAMBLA, UN MÓN EN MINIATURA


( En castellano debajo)

Quan te n'adones que qualsevol d'aquests terroristes pot haver estat vivint al teu poble i que fa pocs anys el podies haver tingut a classe... et venen al cap unes reflexions. 
D' entrada  els diria que sóc xarnego i que segurament no deuen conèixer aquesta paraula. Els diria que si és així, anem bé! Els diria que fa anys també va venir gent d'altres terres, amb una llengua i cultura diferents, que molts d'ells es van casar amb gent d'aquí i que molts som fruits d'aquestes relacions. Els diria que eren temps difícils, però malgrat tot en aquesta terra van trobar el seu futur. Som terra d'acollida.
Som un país on es passegen persones de totes les cultures. Precisament la rambla és el món en miniatura,  asseure's uns minuts i mirar al voltant és un espectacle de la diversitat de cultures que tenim.
Heu declarat la guerra al món sencer? A tothom que sigui diferent? No crec pas que això sigui el que diu el vostre déu! 
Molts heu crescut a les nostres escoles, ja ens coneixeu...  no deixarem de lluitar perquè la nostra sigui una societat tolerant, on tothom visqui amb llibertat i amb pau. Potser amb vosaltres hem perdut la partida, de fet a l'escola  tenim la força que tenim, però no renunciarem a seguir-ho intentant per guanyar totes les que puguem. Aquestes victòries no fan soroll, però són la prova de que hi ha altres vies possibles: la de cadascuna de les persones  que fan el seu projecte de vida entre nosaltres i són feliços! Possiblement vosaltres heu escoltat altres veus,  que s'han aprofitat de la vostra feblesa... llàstima! 
Avui tinc una barreja de tristesa i ràbia. Avui costa, però com hem fet sempre, nosaltres,  els mestres, estarem el dia 12 amb el ferm propòsit de que la nostra societat estigui basada en el respecte a la diferència. Els mestres som tossuts, ajudarem a guanyar la pau! 
_______________________________________________________________________________


Cuando te das cuenta que cualquiera de estos terroristas pueden haber estado viviendo en tu pueblo y que hace pocos años podías haberlos tenido en clase ... te vienen a la cabeza unas reflexiones.
De entrada les diría que soy charnego y que seguramente no deben conocer esta palabra. Les diría que si es así, vamos bien! Les diría que hace años también vino gente de otras tierras, con una lengua y cultura diferentes, que muchos de ellos se casaron con gente de aquí y que muchos somos frutos de estas relaciones. Les diría que eran tiempos difíciles, pero a pesar de todo en esta tierra encontraron su futuro. Somos tierra de acogida.Somos un país donde se pasean personas de todas las culturas. Precisamente la rambla es el mundo en miniatura, sentarse unos minutos y mirar alrededor es un espectáculo de la diversidad de culturas que tenemos.Habéis declarado la guerra al mundo entero? A todo el mundo que sea diferente? No creo que esto sea lo que dice vuestro dios!Muchos habéis crecido en nuestras escuelas, ya nos conoceis... no dejaremos de luchar para que la nuestra sea una sociedad tolerante, donde todos tenemos derecho a vivir en libertad y en paz. Quizás con vosotros hemos perdido la partida, de hecho en la escuela tenemos la fuerza que tenemos, pero no vamos a renunciar a seguir intentándolo para ganar todas las que podamos. Estas victorias no hacen ruido, pero son la prueba de que hay otras vías posibles: la de cada una de las personas que hacen su proyecto de vida entre nosotros y son felices! Posiblemente vosotros habéis escuchado otras voces, que se han aprovechado de vuestra debilidad ... lástima!Hoy tengo una mezcla de tristeza y rabia. Hoy me cuesta, pero como hemos hecho siempre, nosotros, los maestros, estaremos el día 12 con el firme propósito de que nuestra sociedad esté basada en el respeto a la diferencia. Los maestros somos tercos, ayudaremos a ganar la paz!

10 comentaris:

  1. Aquest és un país diferent, els que em vingut d'afora hem après a estimar-lo fins hi tot mes que els que hi van néixer,
    "no deixarem de lluitar perquè la nostra sigui una societat tolerant, on tothom visqui amb llibertat i amb pau"
    Amb gent com tu, ens ensurtirem

    ResponElimina
  2. "Heu declarat la guerra al món sencer? A tothom que sigui diferent? No crec pas que això sigui el que diu el vostre déu!". Segons l'Alcorà, que és directament la paraula de Déu, hi ha 3 opcions i cal triar-ne una: 1) Convertir-se a l'Islam 2) Ser un ciutadà de segona pagant un impost addicional 3) Morir. Islam vol dir submissió, i només hi ha pau en la submissió. Per tant, efectivament, l'Alcorà, paraula d'Al·là, està en guerra amb la resta de la humanitat. I nosaltres hem de deixar d'anar amb el lliri a la mà, perquè ens enfrontem a una ideologia supremacista i totalitària. No els convencerem amb paraules, ni amb millors condicions econòmiques, ni amb més educació, etc. Ja hi ha estudis que demostren que no hi ha correlació entre pobresa i terrorisme. No és culpa nostra, assumim que tampoc hauríem pogut convèncer a Hitler.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Hola Virginia hoy ya he hecho una pequeña entrevista para tu cadena.

      Elimina
  4. Hola, buenos días. Soy David Martín, redactor de laSexta, querría contactar con usted. Mi correo dmartin@snoticias.tv. Mi teléfono 690044113. Muchas gracias.

    ResponElimina
  5. ‪M'identifico molt amb les teves reflexions, Josep Mª. Són de Ripoll, com podrien haver estat de Calonge, Salt o Girona, ex-alumnes de qualsevol de nosaltres... És de les primeres coses que vaig pensar... Molts ànims i bon inici de curs.

    ResponElimina